Hvad består et PermaHus af

PermaHus er kendetegnet ved at have utrolig lavt CO2-aftryk. Dette opnås ved at benytte velkendte materialer fra økologisk byggeri. Herunder halm til isolering, lerpuds og ubrændte lersten og papirisolering.

Alle materialer er med til at sikre et godt indeklima og et giftfrit miljø at leve og ånde i.

De grundlæggende principper omkring opbygning af vægge, tag og gulve kan ses herunder:

Vægge:

2015-08-07-09-25-54-0751Ydervæggene består af præfabrikerede halmelementer, der samtidig udgør den bærende
konstruktion. Halmelementerne er opbygget af et tyndt træskelet udfyldt med halm. Elementerne har ingen kuldebro og isolere derfor utrolig godt. Halmelementerne kan pudses indvendigt med ler som kan indfarves i alverdens farver. Udvendig kan elementet beklædes med træ eller pudses med kalk-mørtel.

Vægsystemet er fuldstændigt åndbart, og sikre dermed et sundt indeklima.
Skillevægge opbygges som udgangspunkt i ubrændte lersten med lermørtel.

 

Tag:

2015-10-09-08-10-48-0312Tagkonstruktionen opbygges som let træskelet i I-bjælker. Som undertag benyttes
diffusionsåben træfiberplade, hvilket samtidig sikre at tagfladen er fri for kuldebroer. Som tagbelægning er der frit valg. Tegl, skifer, eternit, grønttag eller noget helt 5. Tagkonstruktionen isoleres med papiruld som løsfyld.
Indvendig kan der beklædes med gips og/eller rørvæv med lerpuds.

 

Gulve:

20120301625PermaHus leveres i udgangspunktet med lergulv med gulvvarme. Lergulve har den store fordel at de lagre varmen meget længe, og virker som passivt solvarmelager. Lergulve er opbygget af en særlig lermørtel, der overfladebehandles med bivoks og linolie. Dette giver en rar og blød overflade, der er smuds- og vand-afvisende. Gulvet kan indfarves så man opnår en ønsket toning af gulvet.
PermaHus kan også leveres med klassiske gulvløsninger i træ eller klinker.